Nga Marco Galice*

Ju akuzoj,

Ju akuzoj se jeni ndër përgjegjësit kryesorë të kalbjes kulturore të vendit tonë, ngritjes sociale, korrupsionit dhe korrupsionit moral, destabilizimit mendor të gjeneratave të reja, varfërimit etik të të rinjve tanë, shtrembërimit arsimor të fëmijëve tanë.

Ju me televizionin tuaj te plehrave, programet tuaja te plehrave, shfaqjet tuaja pseudo artifakte, fallco, mashtruse, të vogla, keni kontribuar në dorën e parë dhe të paskrupullt në dekadentizmin e mijëvjeçarit të tretë që kjo kohë fatkeqësisht nuk sjell me vete asnjë vlerë, por vetëm asgjë kozmike.

Ju jeni bashkëpunëtorë dhe promovues të vetëdijshëm të këtij procesi mediatik pervers, që përfshinte bindjen e një vetë-realizimi bazuar ekskluzivisht në pamjen, famën, suksesin dhe bukurinë, kërkimin e vazhdueshëm të duartrokitjeve, miratimin e audiencës, ndërtimin e asaj që duan të tjerët dhe jo çfarë jemi ne.

Ju keni reklamuar vrazhdësinë, injorancën, varfërinë morale dhe kulturore si rol model dhe njohje sociale, sepse programet tuaja mjaftojnë me pëlqimin tuaj të njerëzve injorantë dhe të vrazhdë. Ju keni marrë famë dhe jeni transformuar në modele për të imituar njerëz që nuk kanë vlera, nuk kanë kulturë, nuk kanë trashësi morale.

Ju përfaqesoni poshtërimin e maturantëve, mortifikimin e atyre që studiojnë, atyre që investojnë kohë dhe burime në kulturë, atyre që janë të irrituar dhe braktisin përfundimisht Shqipërinë sepse vëmendja është për teatrot e programeve tuaja.

Unë flas si mësues.

Ju akuzoj, ju jeni përgjegjës për gjithë këtë.

Shpresoj në fundin tuaj profesional dhe në zhdukjen tuaj mediatike, sepse vetëm këto mund të jenë penalitetet e duhura për dëmin e pariparueshëm që i keni shkaktuar vendit.

*Një letër e përmbledhur dhe përshtatur, shkruar nga një mësues, e cila po bën xhiron e rrjetit.