A keni dëgjuar ndonjëherë se jeni shumë të ndjeshëm? Dhe si e keni marrë atë? A jeni mërzitur? Ka nga ata që mendojnë se përcaktimi i tyre si të ndjeshëm mund të jetë pothuajse një shkelje, por gaboheni. Të kesh dhuratën e ndjeshmërisë është një gjë e mrekullueshme. Është diçka që mund t’ju bëjë të ecni përpara! Dhe akoma më shumë.

Por, për të qenë vërtet i lumtur, edhe njerëzit e ndjeshëm duhet të “respektojnë” disa “rregulla”. Më poshtë janë pesë gjërat që njerëzit e ndjeshëm duhet të bëjnë për të qenë në paqe me veten dhe të tjerët.

Të gjejnë kohë për të qenë vetëm, me veten
Meqenëse një person i ndjeshëm mund të ndihet i zhytur plotësisht nga konfuzioni, ai duhet të kuptojë se kur të tërhiqet. Mos u habitni nëse do i shihni ata të kalojnë kohë vetëm ose preferojnë mbrëmje të qetë me një shok në një mbrëmje. Ata shpesh duhet të tërhiqen, që të jenë në gjendje të japin më të mirën.

Të jenë në kontakt me natyrën
Ka shumë studime që duket se kanë konfirmuar se natyra mund të përmirësojë shëndetin tonë mendor. Kjo duket të jetë edhe më e vërtetë për njerëzit e ndjeshëm. Sistemi i tyre nervor mund të ngopet lehtë me mbingarkesë ndijore, përmes imazheve dhe tingujve të jetës moderne. Veçanërisht nëse jetojnë në qytet. Në këtë kuptim, natyra mund t’i ndihmojë këta njerëz, pasi mund t’u lejojë atyre të marrin një pushim nga ngutja e jetës së përditshme.

Duan një ritëm pak më të ngadaltë
Njerëzit e ndjeshëm urrejnë që duhet të bëjnë gjithçka me nxitim. Ata gjithmonë përpiqen të mendojnë përpara se të marrin ndonjë vendim. Është në natyrën e tyre. Kjo është arsyeja pse ata i duan ato ditë kur mund të çlodhen në mënyrë paqësore. Ata i duan ato mëngjes kur nuk kanë nevojë të përgatiten për të dalë. Kjo mund të nënkuptojë vetëm një gjë: ata kanë nevojë për një ritëm më të ngadalshëm, për t’u ndjerë rehat në jetë.

Të jenë krenarë për atë që ata janë
Njerëzit e ndjeshëm priren gjithmonë të shprehin atë që ndjejnë. Nëse janë ndjenja zemërimi, trishtimi, lumturie, nuk ka rëndësi. Ata tregojnë veten për atë që ata janë. Për këtë arsye mund të jetë e vështirë për ata të kenë miq, kolegë dhe persona që vlerësojnë këtë anë të tyre. Sepse jo të gjithë janë në gjendje të tolerojnë natyrën shpesh emocionale të njerëzve të ndjeshëm. Megjithatë, të jesh në gjendje të vlerësosh gjithë këtë do të ishte me të vërtetë e rëndësishme për ta, pasi ata do të ndiheshin të njohur dhe të vlerësuar.

Të kenë marrëdhënie të rëndësishme
Njerëzit e ndjeshëm zgjedhin me kujdes njerëzit me të cilët ata mund të krijojnë lidhje të thella dhe intime. Sepse ato janë të dizajnuar që të kenë marrëdhënie të rëndësishme dhe jo sipërfaqësore. Pikërisht ky fakt i bën ata partnerë të shkëlqyer. Ka një gjë që njerëzit e ndjeshëm dinë se si ta bëjnë më mirë se kushdo tjetër: ata dinë të njohin nevojat e të tjerëve. Ata nuk kujdesen vetëm për veten e tyre. Kjo është arsyeja pse lumturia juaj mund të jetë edhe e tyrja. Të kesh një person të ndjeshëm pranë vetes mund të përmirësojë jetën tënde, pa e kuptuar fare. Dhe në të njëjtën kohë do t’i përmirësojmë ata.